Баси некадърниците, чак се плаша.....обиколих почти 5 аспухаджийници, 3 от който уж реномирани, казвам им да фиксират двата края на тръбите, да изрежат цялото от край до край и да сложат ново парче с по голям диаметър, те гледат като пръднали и викат докарай колата.....ми ще им я докарам, само че не тука в СТЗГ......ей затва предпочитам да си оризиля нещо, но да мога след това да знам че сам съм си го направил, и то точно както аз си искам....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Идея за изпускателни колектори...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеБаси некадърниците, чак се плаша.....обиколих почти 5 аспухаджийници, 3 от който уж реномирани, казвам им да фиксират двата края на тръбите, да изрежат цялото от край до край и да сложат ново парче с по голям диаметър, те гледат като пръднали и викат докарай колата.....ми ще им я докарам, само че не тука в СТЗГ......ей затва предпочитам да си оризиля нещо, но да мога след това да знам че сам съм си го направил, и то точно както аз си искам....Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Колега много ли е изтъняла тръбата така от снимката не може да се познае? Ако не е изтъняла много, според мен с нагряване и подходящ шаблон от вътре би могло да се изпъне! Нагряването ... малиново червен цвят около (~500*С) и напъваш отвътре с шаблона (като щанга) така нагряваш локално само деформираното и покачваш температурата с горелката... ако се оправи оправи, ако ли не и се скъса... нова тръба. Между другото колко е вътрешния диаметър... мисля си за нагряване и подходяща "сачма" или дорник със заоблен като сфера връх и да го набиваш... според мен има възможности за оправяне, зависи колко е изгоряла/изтъняла. Ако се скъса винаги можеш да сложиш нова тръба или кръпка.
Успех!
Comment
-
fade, бате нали прочете цялата тема, защото както написа Ферариста, не трябва да се променя ъгъла под който е в момента, а ако се скъса после напасването е отврат и става само на място като е монтирано всичко, иначе и аз се поразчетох и става това което казваша, ама вероятността да се скъса е доста голяма!!! В краен случай може и това да се опита!
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеБаси некадърниците, чак се плаша.....обиколих почти 5 аспухаджийници, 3 от който уж реномирани, казвам им да фиксират двата края на тръбите, да изрежат цялото от край до край и да сложат ново парче с по голям диаметър, те гледат като пръднали и викат докарай колата.....ми ще им я докарам, само че не тука в СТЗГ......ей затва предпочитам да си оризиля нещо, но да мога след това да знам че сам съм си го направил, и то точно както аз си искам....Ако те устройва нищо не пречи да го направиш тука!
Comment
-
Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщение..., не трябва да се променя ъгъла под който е в момента, а ако се скъса после напасването е отврат и става само на място като е монтирано всичко, ...
ПП
Забравих... ако отрежете кривия участък ще изгубите устойчивостта на тръбата и геометрията наистина ще отиде на кино! При заварката ще деформира също така че заварката пак трябва да се прави на място! Не напразно хората са искали да се занесе колата при тях.Last edited by fade; d.m.y г., 17:14.
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеАбе това е топлоустойчива стомана да не е кашкавал, ако не е много изтъняла тръбата което няма как да се разбере по-снимки няма да се скъса или изкриви. Ако човека който го прави е достатъчно сръчен и опитен ще го изпъне и няма да личи много дори. Изпъвали сме с греене и верижка от сачми кривки на мотоциклетни ауспуси от неръждаема стомана там нещата са още по кофти щото неръждавейката е като пружина стомана и има голям коефициент на после-действие... само с греене става.
ПП
Забравих... ако отрежете кривия участък ще изгубите устойчивостта на тръбата и геометрията наистина ще отиде на кино! При заварката ще деформира също така че заварката пак трябва да се прави на място! Не напразно хората са искали да се занесе колата при тях.
Comment
-
Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщениеДобре де, ти от къде си? Ако си някъде по трасето му, като знаеш как става, вземи и му помогни да го направи, Ферариста е супер пич и тъкмо можеш да помогнеш на колега в нужда
Comment
-
Значи задължително искам да махна цялата тръба от началото до края, щото е поне с половин сант по малък диаметър от входа и изхода, ако мога така да се изразя.....
Нямаше да е особенно сложно да се сложи това на един винкел, да се прикапе от двата края да не шава, да се резне участъка, да се направи една тръба по приблизителните видими размери и форма на старата, и да се лепне на мястото......ама тия тука са велики, и с такива пипкави неща не им се занимава, те искат да им закарам колата, да ми сменят цялата генерация, и то така както те си искат, и да им дам седмична заплата....
Това остава висящо, като качим двигателя тогава ще го правя - не го карам в СФ щото всички части са все още тука, и ще ги карам накуп за смяната на двгтата....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеНики ако колектора е при теб дай да го взема като идвам да ти я направя и да ти я пусна после по куриер."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment